20 октября 2017 г.

У Слов’янському хіміко-механічному технікумі відбулося свято мужності і відваги

Слов'янський хіміко-механічний технікум - не єдиний навчальний заклад, де національно-патріотичне виховання знаходиться на першому місці у виховній роботі. 17 жовтня відбулося "Свято мужності і відваги".
Головною метою цього заходу є формування у студентів розуміння єдності та цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, вшанувати пам'ять героїв АТО, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідним громадянином України.
На святі були присутні ветерани ІІ світової війни: Матвієнко Василь Афанасійович та Нінель Карповна

Багато нового, цікавого розповів ветеран студентам. Казав, що побратими, хто захищали і боролися за наші долі - це справжні герої, які здійснювали подвиги в ім'я кожного з нас. Тож нехай припиняться всі суперечки, непорозуміння, конфлікти і хай завжди буде спокій і мир.

Не вмивайте кров'ю Україну!
Об'єднайтесь, хто з щитом і без щита.
Стане легше у важку хвилину,
Якщо серце переповне доброта.
Істину не можна приховати,
І народ топтати, як сміття.
Скільки ще за правду воювати?
Поверніть украдені життя!
Вас омиють материнські сльози,
І ненависть за вбитих дітей.
Тут нема ні лірики, ні прози.
Ви вбиваєте людей!
Схаменіться, бо лихо вам буде!
Божа кара - за найтяжчий гріх!
Не народ - вас Бог осуде.
Ви відповісте за всіх!!!

Перегляд відео та презентацій схвилював усіх.
Студенти вшанували пам'ять загиблих у другій світовій війні, Героїв Небесної сотні, усіх загиблих захисників нашої Вітчизни на сході України хвилиною мовчання.
Світ величезний. Ми повинні дарувати світу добро і злагоду. У світі без миру, дружби і взаєморозуміння не прожити. Це повинен розуміти кожен.
Поки лунають постріли, тривають військові конфлікти, давайте приєднуватися у цей день до тих людей, які впевнено крокують, підтримуючи найцінніше нна цій планеті - людське життя, право мати над головою мирне небо.

Дорогі чоловіки, ще раз прийміть щирі побажання!
По цьому слові – будьте здорові!
Будьте щасливі, мужні й вродливі!
Ще раз вітаємо усіх зі святом!
Будьте відважні, будьте багаті!