10 октября 2020 г.

Екологічний майстер-клас з питань захисту водних ресурсів в басейні Сіверського Дінця

9 жовтня відбувся екологічний майстер-клас з питань захисту водних ресурсів в басейні Сіверського Дінця, організований спеціалістами та координаторами проектів ОБСЄ в Україні та робітниками БУВР.

Захід проводився для молоді, яка стала переможцями конкурсу «Сіверський Донець — очима молоді» за останні 3 роки та їх наставників. Від нашого технікуму це були: Каніщева Анастасія (випускниця 2018 року), Могіленець Анастасія (випускниця 2019 року), Блінов Даніїл (випускник 2020 року) та студентка групи Е-17-19 Янченкова Євгенія. Для присутніх був дуже пізнавальним отриманий досвід з лабораторного моніторингу вод Східного регіону, мандрівка річкою до автоматизованого посту якості води, визначення якості води за допомогою водних організмів, проведене заняття прямо на березі річки з гідроморфології.

Школярі старших класів та студенти вже довели небайдужість до екології нашої річки в своїх творчих роботах, але під час майстер-класів провідних спеціалістів вони легко засвоїли нові знання та навички, про що свідчать результати командної гри у вікторині з вибору екологічного прального засобу, хронології розкладу сміття на природі, знайомства з річковим водним світом.

Панує над природою людина.
І неминуча та страшна година,
Коли природа відповість сюрпризом.
І виникне екологічна криза...
А може катастрофи ми уникнем?
А може берегти природу звикнем?

- Євгенія Янченкова, СХМТ -

День у Святогірську, де проходив майстер-клас, залишив незабутні враження у всіх учасників заходу. За це велика подяка та уклін організаторам цього екологічного свята. Сприяли цьому також різнокольорові барви осіннього лісу, спокійна течія зелених вод Сіверського Дінця, тепло яскравого сонця та позитивної аури всіх присутніх.

Викладач  Камнєва В.Б.